Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Εισήγηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τις Γ.Σ. των Συλλόγων της χώρας

Θέμα: Εισήγηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τις Γ.Σ. των Συλλόγων της χώρας

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Το Δ.Σ. της Δ Ο.Ε. χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα απεργιακά  συλλαλητήρια στις 7 και 10 του Φλεβάρη καθώς και στην κινητοποίηση της Κυριακής 12 του Φλεβάρη.  Οι Εκπαιδευτικοί απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι βρίσκονται στην πρωτοπορία του αγωνιζόμενου λαού που βγήκε στους δρόμους και έμεινε όρθιος, δε λύγισε από τα σχέδια διάλυσης των κινητοποιήσεων, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στη νέα δανειακή σύμβαση, στο νέο μνημόνιο και στην αδιέξοδη πολιτική των περικοπών που καταργούν κατακτήσεις γενεών.
Στο  Σύνταγμα και στους δρόμους της Αθήνας, στην  Αριστοτέλους και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, σε κάθε μικρή και μεγάλη πόλη της Ελλάδας, οι Εκπαιδευτικοί ήταν παρόντες, διαδηλώνοντας μαζικά, αγωνιστικά και ενωτικά, ενάντια στη βαρβαρότητα που βιώνουν οι έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, μια βαρβαρότητα που δεν έχει τελειωμό.
            Οι έλληνες εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι βιώνουν καταστάσεις οικονομικής εξαθλίωσης,  βλέποντας τις αποδοχές τους να εξανεμίζονται και ταυτόχρονα νέοι φόροι και  χαράτσια να απειλούν την προσωπική και οικογενειακή τους επιβίωση.
            Οι στρατιές των ανέργων αυξάνονται επικίνδυνα, με τη νέα γενιά να είναι καταδικασμένη στη φτώχεια και την εξαθλίωση και να αναζητά διέξοδο με τη φυγή στο εξωτερικό.
            Ο έλληνας Εκπαιδευτικός, για πολλά χρόνια ο χειρότερα αμειβόμενος δημόσιος υπάλληλος, έχει υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο. Ο μισθός των 630€ του νέου Εκπαιδευτικού μόνο ως  προνοιακό επίδομα μπορεί να χαρακτηριστεί και όχι ως αποδοχές για αξιοπρεπή διαβίωση. Καθώς μάλιστα είναι υποχρεωμένος για πολλά χρόνια να εργαστεί εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, είναι καταδικασμένος στην απόλυτη εξαθλίωση. 
Περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου