Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Το "χρονοδιάγραμμα" των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών Π.Ε.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,
Αποτελεί, πράγματι, παγκόσμια πρωτοτυπία να σας ενημερώνω, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, όταν αυτές θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί ως το τέλος του καλοκαιριού το αργότερο . Σύμφωνα, λοιπόν, με ενημέρωσή μου από τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Παιδείας, σας κάνω γνωστά τα εξής :
1. Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ
  • Δεν έχει ορισθεί συνεδρίαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την επόμενη εβδομάδα για κανένα θέμα.
  • Tη μεθεπόμενη εβδομάδα ίσως συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ, για να εξετάσει ενστάσεις επί των αποσπάσεων , πιθανή Β΄ φάση αποσπάσεων δασκάλων και νηπιαγωγών και αποσπάσεις ειδικοτήτων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ ( Α΄ φάση) , εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο Β΄ κύκλος των υποχρεωτικών μετατάξεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σας υπενθυμίζω ότι αποσπάσεις ειδικοτήτων δεν έγιναν ως τώρα , ύστερα από εντολή του ίδιου του Υπουργού Παιδείας.
2. Μετατάξεις
  • Οι ενστάσεις επί των υποχρεωτικών μετατάξεων θα εξεταστούν ως τη Δευτέρα 16-9-2013 (το αρμόδιο, όμως, τμήμα θεωρεί πως αυτό είναι αδύνατον ) και την ίδια ημέρα θα ανακοινωθούν ποιες γίνονται αποδεκτές και ποιες όχι.
  • Την Τρίτη 17/9/2013 θα εκδοθεί εγκύκλιος για 1200 νέες υποχρεωτικές  μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία θα συνοδεύεται από τα κενά που θα καταγραφούν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέχρι και τις 16-9-2013.
  • Η Β΄ φάση των μετατάξεων θα ανακοινωθεί ως την Παρασκευή 20-9-2013.
3. Ειδική Αγωγή- Προσλήψεις αναπληρωτών
  • Οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, στην ειδική αγωγή, θα εξεταστούν στο ίδιο συμβούλιο που θα εξετάσει και τις ενστάσεις επί των αποσπάσεων ( τη μεθεπόμενη εβδομάδα).
  • Οι πίνακες ειδικής αγωγής θα αναρτηθούν ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Προσλήψεις δεν αναμένονται πριν από τις αρχές του Οκτώβρη, ενώ προσλήψεις για την παράλληλη στήριξη θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του Νοέμβρη.
4. Αναπληρωτές
  • Δεν αναμένεται Β΄ φάση αναπληρωτών προς το παρόν. Δεν έχει δοθεί καν εντολή για επικαιροποίηση των κενών. Οι πιστώσεις που απέμειναν, από τον κρατικό προϋπολογισμό, για προσλήψεις αναπληρωτών στην Π.Ε., έπειτα από τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών, ανέρχονται στις 100 περίπου.
  • Οι 10.000 πιστώσεις από το ΕΣΠΑ , στις οποίες αναφέρθηκε ο Υπουργός Παιδείας , δεν έχει καθορισθεί ακόμη πώς θα κατανεμηθούν. Οι πιστώσεις, πάντως, αυτές αφορούν κυρίως την ειδική αγωγή.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη, αφού όλοι γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Υπουργείο Παιδείας.
Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου