Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Αλ. Τσίπρας: Τα πλεονάσματα βασίζονται στη διάλυση των σχολείων



Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίρπα με αντιπροσωπία της ΔΟΕ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, που πέρα από το «ιερό τους δικαίωμα στην εργασία» αφορύν «στη δυνατότητα η χώρα να έχει σχολεία, πανεπιστήμια, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια που θα πηγαίνουν τα παιδιά μας να μορφώνονται».

Τη θέση ότι η φετινή είναι η χειρότερη σχολική χρονιά των τελευταίων 40 τουλάχιστον χρόνων διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίρπας μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).
Όπως είπε, έχουμε μία χρονιά που απειλείται συθέμελα το οικοδόμημα της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας βάρβαρης πολιτικής που με στόχο τα λογιστικά πρωτογενή πλεονάσματα δημιουργεί τεράστια κοινωνικά ελλείμματα».
«Τα πλεονάσματα που βασίζονται στη διάλυση και στο κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων, μονάδων κοινωνικής φροντίδας δεν είναι πραγματικά πλεονάσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε επίσης δίκαια τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, που πέρα από το «ιερό τους δικαίωμα στην εργασία» αφορύν «στη δυνατότητα η χώρα να έχει σχολεία, πανεπιστήμια, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια που θα πηγαίνουν τα παιδιά μας να μορφώνονται». «Σε δύσκολες συνθήκες τα σχολεία της χώρας μας ήταν ανοιχτά ακόμα και στην περίοδο όπου η χώρα βρισκόταν υπό κατοχή και όπου η δημοκρατία δεν λειτουργούσε. Σήμερα κινδυνεύουν τα σχολεία μας να μην μπορούν να λειτουργήσουν», πρόσθεσε.
Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι μονόδρομος η ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου.
«Και η προϋπόθεση γι' αυτή την ανατροπή», πρόσθεσε, «είναι ένα πλατύ λαϊκό κοινωνικό μέτωπο που, με αγώνες, με διεκδικήσεις, θα σταματήσει την καταστροφή και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας μεγάλης πολιτικής δημοκρατικής αλλαγής για την ανόρθωση της κοινωνίας και το ξαναχτίσιμο της δημόσιας παιδείας».
Τέλος, ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε πως δεσμεύθηκε στους δασκάλους πως όταν αναλάβει την εξουσία ως προτεραιότητα θα τεθεί «η αποκατάσταση των αδικιών και των μεγάλων πληγών που έχει επιφέρει το μνημόνιο και η μνημονιακή πολιτική σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου