Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών ο ΣυΡιζΑ - Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με την ΔΟΕ

Ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε να στηρίξει τα αιτήματα των δασκάλων, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) και εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, τονίζοντας ότι φέτος έχουμε τη χειρότερη σχολική χρονιά των τελευταίων 40 τουλάχιστον χρόνων.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία και αυτό είναι αποτέλεσμα «μιας βάρβαρης πολιτικής, που, με στόχο τα λογιστικά πρωτογενή πλεονάσματα, δημιουργεί τεράστια κοινωνικά ελλείμματα».

Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων έχουν δίκαια αιτήματα, είπε ο κ. Τσίπρας και αυτά, όπως τόνισε, δεν αφορούν στο ιερό τους δικαίωμα στην εργασία. Αφορούν στη δυνατότητα η χώρα να έχει σχολεία, πανεπιστήμια, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια που θα πηγαίνουν τα παιδιά να μορφώνονται. Άρα αφορά την ίδια την ύπαρξη και την προοπτική του λαού μας και της πατρίδας μας, τόνισε.

Για μάς, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ, είναι φανερό ότι η ανατροπή αυτής της πολιτικής του μνημονίου είναι μονόδρομος. Και η προϋπόθεση γι' αυτή την ανατροπή είναι ένα πλατύ λαϊκό κοινωνικό μέτωπο, που, με αγώνες, με διεκδικήσεις, θα σταματήσει την καταστροφή και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας μεγάλης πολιτικής δημοκρατικής αλλαγής για την ανόρθωση της κοινωνίας και το ξαναχτίσιμο της δημόσιας παιδείας, σημείωσε.

Εκ μέρους της ΔΟΕ, ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, δήλωσε ότι ο μόνος δρόμος για τους εκπαιδευτικούς είναι ο δρόμος του αγώνα απέναντι σε αυτές τις παρανοϊκές πολιτικές. Εμείς, πρόσθεσε, συνεχίζουμε την προσπάθεια, ζητώντας την ειλικρινή και ουσιαστική στήριξη των πολιτικών κομμάτων και ζητούμε να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων. Αν δεν μπορεί το Υπουργείο Παιδείας, η πολιτική του ηγεσία, καλούμε άμεσα τον πρωθυπουργό να δώσει λύσεις, είπε ο κ. Κόκκινος.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Κέρδος online   25/9/2013 15:40

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου