Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ



 
Αρ. Πρωτ.166 Αθήνα 17/09/2013
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
ΜΕ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ
ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη εβδομάδα «λειτουργίας» των σχολείων και η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική. Τα «ανοιχτά» σχολεία της πολιτικής ηγεσίας περιμένουν ακόμη τους εκπαιδευτικούς.
Οι εκπαιδευτικοί ,από την άλλη πλευρά, περιμένουν να μάθουν με ποια αντιεκπαιδευτική, παράνομη κι αυταρχικού χαρακτήρα απόφαση θα βρεθούν ως «πλεόνασμα» σε κάποιο σχολείο κάποιου άλλου ΠΥΣΠΕ απ' αυτό στο οποίο ανήκουν κι εργάζονται εδώ και χρόνια.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ έχει επιλέξει τον ολισθηρό δρόμο της αποσάθρωσης του Ολοήμερου Σχολείου, των Τμημάτων Ένταξης, της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και κάθε υποστηρικτικής δομής του δημόσιου σχολείου. Έχει επιλέξει να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπαίδευσης σε πλεονάζον, ευέλικτο προσωπικό ενάντια στη νομιμότητα αλλά και την κοινή λογική.
Μέθοδοι που θυμίζουν άλλες εποχές έχουν επιστρατευθεί. Πιέσεις Περιφερειακών Διευθυντών και Διευθυντών Εκπαίδευσης προς τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων να χαρακτηρίσουν ως «υπεράριθμους» εκπαιδευτικούς που, αν το σχολείο λειτουργήσει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, φυσικά και δεν μπορεί να χαρακτηρισθούν έτσι.
Κορυφαίο δείγμα όλου αυτού του κλίματος, τα όσα συμβαίνουν στην Περιφέρεια Αττικής. Αναπληρωτές Διευθυντές Εκπαίδευσης ορίζονται δίχως απόφαση του ΑΠΥΣΠΕ κι έπειτα ανακαλείται ο ορισμός, όταν αποκαλύπτονται οι μεθοδεύσεις. Πίνακες τοποθετήσεων της Ειδικής Αγωγής που έχει διενεργήσει το ΠΥΣΠΕ ανακαλούνται με το «έτσι θέλω». Οι εκπαιδευτικοί της διάθεσης δεν τοποθετούνται σύμφωνα με τα πραγματικά λειτουργικά κενά αλλά αναμένουν τις παράνομες μετακινήσεις τους. Κι ο ίδιος ο Περιφερειακός Διευθυντής σε συνάντηση με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και τα Δ.Σ. των Συλλόγων χαρακτηρίζει ως «βόλεμα κάποιων» αυτά που εμφανίζονται ως κενά και αντιμετωπίζει τους συνομιλητές του με απαξιωτικό τρόπο.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργήσει στην Α/θμια Εκπαίδευση με τις παράνομες πράξεις και τις παλινωδίες της καθώς και εκείνα τα στελέχη της εκπαίδευσης που δεν εκτελούν το πραγματικό τους καθήκον, το να ενεργούν νομίμως για το αληθινό συμφέρον της εκπαίδευσης, αλλά συμβάλλουν με τις αποφάσεις τους στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και την ταλαιπωρία μαθητών κι εκπαιδευτικών.
Δηλώνουμε πως θα κινηθούμε ενάντια σε όλα αυτά τα φαινόμενα με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο και καλούμε τώρα, έστω κι αν είναι πολύ αργά, την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να αναλογιστεί τις ευθύνες της και τις συνέπειες των ενεργειών της στην εκπαίδευση  και τον εκπαιδευτικό κόσμο.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς συσπειρωμένους κοντά στην Ομοσπονδία και τους Συλλόγους ν' αντιδράσουν για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.
Συμμετέχουμε δυναμικά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Δυναμώνουμε τη φωνή του Κλάδου με τη μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στην απεργιακή συγκέντρωση της  ΑΔΕΔΥ (Αθήνα, Πλ. Κλαυθμώνος 11:30 π.μ.), στις απεργιακές συγκεντρώσεις όλης της χώρας καθώς και στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων.
Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Ο Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας
Κόκκινος Χαράλαμπος                                   Κικινής Θανάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου