Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 & ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Κ. ΠΟΥΛΑΚΑ 2  Τ.Κ.  531 00  ΦΛΩΡΙΝΑ
ΤΗΛ.
&  FAX 23850 29522

       
              
Αριθμ. Πρωτ: 130
                                                            Φλώρινα, 16/9/2013
                                                                      

ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ            
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Π.Ε.
ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 & ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι,
Το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού για τη νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με 16.000 εκπαιδευτικούς λιγότερους και την πρωτοβάθμια με πάνω από 5.000 κενά σε διδακτικό προσωπικό. Είναι η πρώτη χρονιά μεταπολεμικά στην ιστορία της εκπαίδευσης που δεν πραγματοποιηθήκαν διορισμοί. Οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι ελάχιστες. Οι περισσότεροι από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που δούλευαν στο περσινό σχολικό έτος, φέτος θα είναι άνεργοι. Άλλοι πάλι ίσως θα εργαστούν μέσα από τα προγράμματα των Ε.Σ.Π.Α αλλά κανείς δεν ξέρει πότε και με ποιο εργασιακό καθεστώς. Και όλα αυτά χωρίς κάποια παιδαγωγική τεκμηρίωση και σχεδιασμό, που υπονομεύουν το μέλλον των μαθητών. Απλά να «βγουν» οι αριθμοί.
Και μέσα σ' αυτό το εφιαλτικό τοπίο το Υπουργείο Παιδείας ανακαλύπτει υπεραριθμίες εκπαιδευτικών. Στην πραγματικότητα τις κατασκευάζει στα πλαίσια των απαιτήσεων της Τρόικας , προκειμένου να δημιουργηθούν δεξαμενές για καινούργιες διαθεσιμότητες και απολύσεις. Τα ολοήμερα σχολεία οδηγούνται σταδιακά στον καιάδα της διάλυσης. Το ίδιο και ο ευαίσθητος και εξαιρετικά αναγκαίος τομέας της ειδικής αγωγής. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί και από τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης με οργανική θέση ή στη διάθεση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων ίσως πάρουν το δρόμο της αναγκαστικής μετάθεσης πολλά χιλιόμετρα μακριά από τον μέχρι τώρα τόπο δουλειάς και διαμονής τους. Καμιά αμφιβολία δεν πρέπει να υπάρχει ότι αυτό που έγινε φέτος το καλοκαίρι στη δευτεροβάθμια τεχνική εκπαίδευση ίσως αφορά σε λίγο διάστημα και την πρωτοβάθμια. Αυτοί που σήμερα εντάσσονται σε λίστες υπεραριθμίας, πολύ εύκολα ίσως αύριο θα ενταχθούν σε λίστες διαθεσιμότητας και απόλυσης..
Ας φανταστούμε τη φιγούρα ενός εκπαιδευτικού γυρολόγου σε τοπική και εθνική περιφέρεια. Ενός δασκάλου ανασφαλή που ίσως κάποια στιγμή στο τέλος της εκπαιδευτικής του διαδρομής συνειδητοποιήσει ότι ίσως και να του έκλεψαν τη ζωή.
Συνάδελφοι,
Η εσκεμμένη και συνεχής χρήση του διστακτικού επιρρήματος «ίσως» αποτυπώνει την ανασφάλεια, την αγωνία για το μέλλον των παιδιών και μαθητών μας.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Μη διστάζεις. Αντίδραση σε αυτά που μας ετοιμάζουν. Ο δισταγμός να γίνει βεβαιότητα εξασφάλισης των αυτονόητων. Ας αλλάξουμε το ίσως με:

ΝΑΙ
συμμετέχω, διεκδικώ, κερδίζω

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας, θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 π.μ. γενική συνέλευση σύμφωνα με το σχέδιο δράσης της Δ.Ο.Ε. σε χώρο που θα σας κοινοποιηθεί  έγκαιρα.
Παρακαλούνται οι Διευθυντές – Προϊστάμενοι των Δημοτικών Σχολείων και οι Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων να ελέγχουν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ώστε να ενημερώσουν έγκαιρα τους συναδέλφους για τον χώρο της συνέλευσης. Επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε και από την ιστοσελίδα του συλλόγου www.sepeflorinas.gr
Διευκρίνιση: στη γενική συνέλευση συμμετέχουμε ως απεργοί.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΡΙΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου