Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013

Στον αέρα οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών. Πλήρης απραξία στο Υπουργείο Παιδείας.Συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ 10-7-2013


Στον αέρα οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.
Πλήρης απραξία στο Υπουργείο Παιδείας
Συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ 10-7-2013

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
            Σε στασιμότητα παραμένουν όλες οι διαδικασίες που αφορούν στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού τα πάντα στο Υπουργείο Παιδείας βρίσκονται σε πλήρη ακινησία.
            Οι εγκύκλιοι για τις αποσπάσεις - μετατάξεις, αν και βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες, στο γραφείο του Υπουργού, ακόμη δεν έχουν υπογραφεί. Οι συνάδελφοι, για μια ακόμη χρονιά, βρίσκονται σε ομηρία και εύλογα αναρωτιέται και ανησυχεί κανείς για το πότε θα τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί και πώς θα ξεκινήσουν κανονικά τη λειτουργία τους τα σχολεία το Σεπτέμβρη.
          Είναι βέβαιο ότι η κατάσταση αυτή θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η πολιτική ηγεσία οφείλει ΤΩΡΑ να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για να γίνουν έγκαιρα οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, έτσι ώστε τα σχολεία μας να έχουν εκπαιδευτικούς το Σεπτέμβρη. Ταυτόχρονα η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να κατανοήσει ότι και οι εκπαιδευτικοί είναι άνθρωποι με ανάγκες, δικαιώματα και υποχρεώσεις και όταν καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλες τις περιοχές της χώρας, μακριά από τα σπίτια τους, θα πρέπει να έχουν τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται για να μετακινηθούν και να εγκατασταθούν. Για όλα τα παραπάνω δεν απαιτούνται χρήματα αλλά στοιχειώδης οργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου κάτι που, δυστυχώς, λείπει τα τελευταία χρόνια από την εκπαίδευση.
            Την ερχόμενη Τετάρτη 10 Ιουλίου θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ, εκτός απροόπτου βέβαια, για να εξετάσει τις αμοιβαίες μεταθέσεις, τις μετατάξεις (τις κανονικές που γίνονται κάθε χρόνο κι όχι τις 900 των νέων κλάδων ) και τις ενστάσεις για τις μεταθέσεις που ανακοινώθηκαν.
Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου