Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


 voskopoulos_omilia_prytaneon

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κόλαφος το κείμενο του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με το οποίο καταργείται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και μεταφέρεται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση λειτουργεί με σκοπιμότητες και με όρους παρελθόντος, που είναι αντίθετες με τα συμφέροντα της περιοχής πολιτιστικά, οικονομικά, εθνικά.
Επικράτησε η κοντόφθαλμη πολιτική που καταστρέφει την περιοχή μας και   τους ανθρώπους της, κόντρα στους αγώνες μας και τις ομόφωνες αποφάσεις των φορέων μας για ένα πανεπιστήμιο που θα αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και εθνικής θωράκισης.
Καταγγέλλουμε όλους όσους συμμετείχαν στη διαμόρφωση της πρότασης αυτής του σάπιου πολιτικού συστήματος, που τιμωρεί για άλλη μια φορά τον τόπο μας και τον οδηγεί στην καταστροφή. Που δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν την αγωνία μας για την παραμονή των Τμημάτων στην πόλη μας, που αποτελεί αναγκαιότητα ζωής για όλους μας.
Στην εφιαλτική πρόταση να κλείσουν οι Σχολές και τα Τμήματα  στην πόλη μας, στην εφιαλτική προοπτική της τρομακτικής καταστροφής του παρόντος και του μέλλοντος των Φλωρινιωτών η απάντηση είναι μόνο μία: ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ. Η τοπική κοινωνία πρέπει να αντιδράσει δυναμικά και άμεσα.
Πολίτες και τοπικοί φορείς, ενωμένοι και αποφασισμένοι, μπορούμε να ανατρέψουμε την εφιαλτική πρόταση διαβούλευσης για το μέλλον της περιοχής και των παιδιών μας.
Γι’ αυτό η παρουσία όλων μας στη συγκέντρωση της Παρασκευής 01.02.2013 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας στο νέο πάρκο στις 20:30 είναι απαραίτητη.
Φλώρινα, 31.01.2013
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου