Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Κινητοποιήσεις




 

Αρ. Πρωτ:706 Αθήνα 2/2/2012

Προς
1. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Κινητοποιήσεις
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνεδρίασή του την 1η Φλεβάρη 2012, εκτίμησε την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται από:
  • Το γεγονός ότι με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο οι αποδοχές μας μειώνονται από 20% μέχρι 40% και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι οδηγούμαστε στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
  • Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι νέοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι προσλαμβάνονται με μισθούς πείνας (630€ μηνιαίως), για να υπηρετήσουν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας μας, πολλές φορές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους.
  • Την κατάσταση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την ενοποίηση των ασφαλιστικών οργανισμών στον ΕΟΠΥΥ και την περαιτέρω επιδείνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε στις ήδη υποβαθμισμένες έως ανύπαρκτες παροχές στον τομέα της υγείας.
και αποφάσισε:
            Με αιχμή του δόρατος όλα τα παραπάνω και χωρίς να απεμπολούμε το σύνολο των αιτημάτων του κλάδου, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί με το διεκδικητικό πλαίσιο που ψηφίστηκε στην 80η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε., για το προσεχές διάστημα να πραγματοποιήσει τις παρακάτω δράσεις:
  • Να κηρύξει 2ωρη στάση εργασίας για τα θέματα περίθαλψης, την Τρίτη 7 του Φλεβάρη 2012 και να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στη 1:00 το μεσημέρι, μαζί με την ΟΛΜΕ (δείτε σχετική κοινή ανακοίνωση).
  • Να απαιτήσει από την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει σε κήρυξη Γενικής Απεργίας Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα μέχρι τις 15 του Φλεβάρη, προκειμένου να διεκδικήσουμε λύσεις για τα οξυμένα προβλήματα.
  • Μετά την κινητοποίηση να σταλεί εισήγηση προς τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων προκειμένου να καθορισθεί η παραπέρα αγωνιστική στάση του κλάδου.
  • Να πραγματοποιηθεί Ολομέλεια Προέδρων αμέσως μετά την ολοκλήρωση των Γενικών Συνελεύσεων.
  • Όλη αυτή την περίοδο θα αναληφθούν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση του συντονισμού όλων των εργαζομένων, για την από κοινού διεκδίκηση λύσεων στο σύνολο των ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΓΕΝΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου