Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Δήλωση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας

Δελτίο Τύπου

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ δημόσια τους δασκάλους και τους καθηγητές που αυτή τη δύσκολη χρονιά για τους ίδιους, αλλά και για τα σχολεία απέδειξαν στην πλειοψηφία τους ότι έχουν αίσθημα αποστολής.

Τέλος, να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα και να διαβεβαιώσω ότι όλοι είμαστε στην ίδια πλευρά όσον αφορά τα σχολεία, τους μαθητές, το μέλλον δηλαδή της χώρας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την εφεδρεία των διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια, η Υπουργός απάντησε:

Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια με τον καλύτερο τρόπο, στο πλαίσιο βέβαια των κατευθύνσεων της κυβέρνησης.

Παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας σε θέματα των εκπαιδευτικών και των σχολείων:

Προσυνταξιοδοτική Εφεδρεία Εκπαιδευτικών:
Ο θεσμός της εφεδρείας ήταν μία πολιτική που εφαρμόστηκε πρώτη φορά και είχε περισσότερο συμβολικό, παρά δημοσιονομικό χαρακτήρα. Όπως επανειλημμένα έχει αποσαφηνιστεί από την Υπουργό Παιδείας ο θεσμός της εφεδρείας σε καμιά περίπτωση δεν αφορά τους εκπαιδευτικούς και δεν μπορεί να βρει εφαρμογή στο χώρο της εκπαίδευσης, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών λειτουργίας των σχολείων. Είναι επίσης σαφές ότι η ορθολογική διαχείριση του προσωπικού στο χώρο της εκπαίδευσης πρέπει να γίνεται βάσει θεσμών που εξασφαλίζουν αξιοκρατία και διαφάνεια, στο πνεύμα που υπηρετεί το σύστημα διορισμών που έχει εισαχτεί με το ν.3848/10.

Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου